2009. augusztus 24., hétfő

Festett láda




Ezt a zöld ládát a férjem készítette, és magam festettem. Sok hasznos és haszontalan kacat elfér benne, ezért is szeretem. Ugyanakkor a szemnek is kellemes, Lehet álmodozni, míg merengve nézegetem. A teteje boltíves. Deszkalapokból készült, amik előtte gondosan meg voltak gyalulva, és természetesen méretre vágva.
A festéséhez akril festékeket használtam, zöldeket. Arannyal kontúroztam.

2009. augusztus 15., szombat

Kerítés



Ki gondolná, hogy ez egy teljesen egyszerű kerítés régesrégi, megfeketedett akácfa deszkákból. Az pedig. De egyszer, egy borús, színtelen napon eszembe jutott, hogy ideje lenne felvidítani az udvarnak ezt a részét is. Mivel mással, mint egy-két doboz akril festékkel.

Hozzávalók:

  • Akril festék: Világoszöld, sötétzöld, vörös. 1 literes dobozokkal szoktam venni. Nem baj, ha nem fogy el mind, sőt öröm, mert legközelebb már nem kell befektetnem.
  • Ecset: vékonyabb, vastagabb, attól függ, milyen mintához van éppen kedvem.
  • Víz az ecsetek mosásához tálban, törlőkendő szükség esetére.

2009. augusztus 14., péntek

Szék görbefából

Szeretem ezt a színes széket, ami a virágok közt álldogált a kertben. A férjem készítette görbefából. Én lelkesen támogattam az ötletet. Utána alig vártam, hogy engedélyezze számomra a befestését. Éppen vidám volt a kedvem, így a szék is élénk lett, tarka-barka. Vetekedett a körülötte hajladozó virágokkal. Örült, hogy se az eső, se a vihar nem tehet kárt benne, mert az akril festéket lakkal tettem tartósabbá.
Hozzávalók:
  • Háncsuktól megfosztott, hol egyenes, hol görbe fák.
  • Néhány régi használati eszköz vagy bútor darabja.
  • Akril festékek és lakk.
  • Szerszámok: fúrók, kalapács, szorítók, ecsetek.
  • Faragasztó, szegek.
  • Lelkesedés, ihlet, türelem az újrapróbáláshoz, ha nem sikerül elsőre - ezek a legfontosabbak.
Mindezek után hátra is dőlhetünk kényelmesen. Persze, egy másik székben, hogy ezt nézhessük.

Mi lesz a blogom témája?

Ebben a blogban kreatív ötleteinket szeretném bemutatni, amikkel házunkat, kertünket díszítjük, vagy ajándékokat kapunk és adunk. Ezek a tárgyak lehetőleg kevés anyagi áldozatot követelnek, de néha sok munkát kell rájuk fordítani. A végén mindnyájan örülünk, az is, aki készíti, az is, aki gyönyörködik benne. Ötleteket szeretnék adni azoknak, akik egyedi, személyre szóló ajándékokat szeretnének adni, vagy akik ilyen tárgyakkal akarják díszíteni a lakásukat, házukat, kertjüket.